Ingrediencie DEOGUARD

AKÉ SUROVINY POUŽÍVAME V  PRODUKTOCH DEOGUARD

 

BUTYROSPERMUM PARKII – BAMBUCKÉ MASLO ( KARITÉ/SHEA BUTTER)

Maslovník africký, ktorý do Európy z Afriky priviezol objaviteľ Mungo Park – odtiaľ názov. Strom dorastá do výšky až 20 m a plodiť začne až po 40 rokoch. Z jedného stromu sa získa asi 20 kg plodov – bobúľ ako väčšie slivky a každá obsahuje až 3 semená, z ktorých sa lisuje maslo – asi 1,5 kg zo stromu.

Okrem veľkého podielu nenasýtených mastných kyselín, obsahuje kyselinu škoricovú, ktorá je známa svojimi ochrannými schopnosťami, rastlinné steroly a vitamíny. Maslo má úžasnú schopnosť zjemňovať pokožku, dôležitú úlohu zohráva pri ochrane pokožky pred UV žiarením, napomáha regenerácii buniek a kapilárneho mikroobehu, preto pôsobí hojivo na poškodenú a poranenú kožu. Je účinné pri prevencii strií, pokožka je po ňom veľmi vláčna. Má protizápalové účinky a možno ho použiť aj pri liečení reumatizmu. Vďaka svojej schopnosti prenikať rýchlo hornou vrstvou pokožky a do hĺbky je výborným nosičom účinných látok (vitamínov, výťažkov a pod.)

MAGNESIUM HYDROXIDE / HORČÍK

Minerál nevyhnutný pre život a nenahraditeľný pre viac ako 300 enzymatických procesov ľudského tela. Bez horčíka by organizmus nemohol normálne fungovať, vytvárať energiu, udržovať správny srdcový rytmus. Ako jeden z mála minerálov sa veľmi dobre vstrebáva tiež pokožkou, a tak okrem dezodoračnej funkcie si aplikáciou dezodorantu tiež pomáhate doplniť horčík. Na rozdiel od jedlej sódy (ktorý sa bežne používa predovšetkým v tuhých dezodorantoch a môže podľa našich skúseností pri dlhodobom používaní vyvolávať alergie) je horčík veľmi vhodný pre dlhodobú starostlivosť citlivej pokožky podpazušia. Magnézium, ktoré používame je získavané šetrnou metódou z chloridu horečnatého (pôvodom z morskej vody mŕtveho mora).

CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE

Olejovitá tekutina tzv. “suchý olej”. Pre svoje vynikajúce vlastnosti je predurčený pre použitie tiež práve v dezodorantoch. Veľmi rýchlo sa vstrebáva, hydratuje a po aplikácii zanecháva na pokožke zamatovo jemný pocit. Vyrába sa z prírodného kokosového oleja jeho frakcionizáciou /rozdelením a následným odstránením nežiaducich mastných kyselín (ako napr. kyselina laurová), ale zároveň sú zachované kyselina kaprylová a kyselina kaprinová. ktoré prepožičiavajú oleju skvelé vlastnosti. Olej je certifikovaný pre použitie v prírodnej kozmetike.

STEARYL/ALCOHOL

Látka prírodného pôvodu a vyrába sa z kyseliny stearovej kokosového oleja. Je veľmi stabilný, má voskovú štruktúru. Na koži vytvára jemný film, ktorý výrazne podporuje jej hydratáciu. Je veľmi vhodný pre senzitívnu pokožku. Surovina je certifikovaná pre použitie v prírodnej kozmetike.

MARANTA ARUNDINACEA ROOT POWDER/ AROWROOT/ MARANTA TRSTINOVÁ

Ľahko stráviteľný škrob získaný z podzemku tejto juhoamerickej rastliny. Používa sa predovšetkým v potravinárstve ako zdravá alternatíva klasických škrobov s pozitívnymi vlastnosťami na ľudské zdravie. V posledných rokoch rýchlo rastie jeho popularita vo využití v prírodnej kozmetike, predovšetkým v púdroch  a dezodorantoch, kde účinne absorbuje pot. Jedná sa o čisto prírodný produkt.

COKOS NUCIFERA OIL / KOKOSOVÝ OLEJ

Získava sa z bielej dužiny kokosového orecha – plodu kokosovej palmy, ktorá má svoj pôvod v Indickom oceáne. “Olej” je biely a tuhý, ale rozpúšťa sa už pri 25 ° C. Je z väčšej časti nasýtený a preto stabilný. Má veľmi dobrú priľnavosť, a preto sa v kozmetike používa často do opaľovacích prípravkov, prípravkov na vlasy, masážnych olejov a dezodorantov. Pleť je po jeho použití hladká a jemná.

HYDROGENATED RAPESEED OIL

100% prírodné zahusťovadlo olejov, vytvára s nimi jemné, krémové a gélové textúry. Na pokožke vytvára jemný hydratačný film. Neobsahuje palmové tuky a je certifikovaný použitie v prírodnej kozmetike.

TRIETHYL CITRATE

Lipofilná kvapalina vyrobená z prírodných zdrojov (iné označenie lemon ester). Je ideálnym doplnkom v dezodorantových formuláciách, pretože na báze esterázy inhibuje metabolizmus zložiek potu, ktoré spôsobujú zápach. Táto účinná látka neovplyvňuje prirodzenú kožnú flóru. Surovina je certifikovaná Ecocertom.

 

CANDELILLA CERA/ KANDELILOVÝ VOSK

Ide o čisto prírodnú látku – vosk, ktorý je získavaný z listov mladých kríkov stredoamerickej rastliny Europhorbia Cerifera (Mliečnik voskodárný). Je žltohnedej farby, je tvrdý a krehký a má podobné vlastnosti ako včelí vosk a my ho používame v našich veganskych formuláciách (včelí vosk je živočíšny produkt, ktorý sa v produktoch nemá vyskytovať.)

 

SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL / JOJOBOVÝ OLEJ ZA STUDENA LISOVANÝ

Jojoba- vždyzelený divoko rastúci ker, ktorý rastie v Sonorskej púšti v juhozápadnej časti USA a v suchých oblastiach Mexika. Dnes sa pestuje v mnohých vyprahnutých oblastiach, od Izraela po Južnú Ameriku. Dokáže vzdorovať extrémne vysokým teplotám v púšti, vydrží až rok bez akejkoľvek vlahy, ale kvety a semená vyžadujú malé množstvo vlhkosti. Až 60% semien tvorí olej. Americkí indiáni ho oddávna používali v starostlivosti o vlasy, ale aj ako liečivý prostriedok, bol súčasťou mnohých balzamov. Zloženie jojobového oleja sa podobá zloženiu spermacetového oleja (vorvaňového oleja), je veľmi priaznivý pre pokožku. Chemicky sa jedná o vosk, pretože neobsahuje triglyceridy. Pri nízkej teplote tuhne. Je ideálny na popraskané ruky a pokožku a tiež na omrzliny. Vo farmaceutickom priemysle sa používa pre miernenie kožných ťažkostí – ekzémov, lupín a akné. Používa sa ako ochranný olej, ale aj ako ideálny olej pre miernenie produkcie kožného mazu, obsahuje protizápalové zložky, takže sa v kombinácii s inými rastlinnými a éterickými olejmi používa aj v produktoch pre aknóznu pleť. Napomáha zmierniť zápalové kĺbové ťažkosti napr. pri artritíde. Olej je veľmi stabilný. Používame olej za studena lisovaný.

 

SODIUM LAUROYL LACTYLATE

Je povrchovo aktívna látka získavaná z kokosového oleja (esterifikáciou kyseliny laurovej uvoľnenej z oleja vodnou destiláciou a jej následnou neutralizáciou vzniká sodium lauroyl laktát). Bežne sa používa aj v potravinárstve. V kozmetike sa využíva pre jeho výborné hydratačné a antimikrobiálne vlastnosti.

 

PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL/MANDĽOVÝ OLEJ

Mandle pôvodom zo strednej Ázie sa dnes pestujú vo všetkých krajinách okolo Stredozemného mora, na pobreží Čierneho mora a v Kalifornii. Olej sa lisuje zo semien – mandlí – mandle sladkej. Olej je bohatý na esenciálne mastné kyseliny a je v kozmetike veľmi obľúbený.  Nevstrebáva sa príliš rýchlo, a tak zanecháva na pokožke nejaký čas klzkú vrstvičku. Má blahodarné účinky na suchú pokožku a je celkovo upokojujúci.  Súčasťou je vitamín E a skvalén.

 

RICINUS COMMUNIS SEED OIL/RICÍNOVÝ OLEJ

Slovenský botanický názov – Ricín všeobecný. Je lisovaný zo semien tohto rýchlo rastúceho polokríka, ktorý pravdepodobne pochádza z Afriky alebo Indie. Olej sa získava lisovaním za studena, je veľmi stabilný a nežltne. Je veľmi hustý a priaznivo pôsobí na stabilitu mastí a krémov. Jeho význam spočíva predovšetkým v tvorbe ochranného filmu, ktorý zabraňuje vysúšaniu pokožky a chráni pred vonkajšími agresívnymi vplyvmi.

 

TOCOPHEROL/VITAMÍN E

Prírodná verzia vitamínu E, ktorá sa produkuje z obilných klíčkov. Je silným antioxidantom. Bojuje proti negatívnym vplyvom voľných radikálov z okolitého prostredia. V kozmetike zároveň predlžuje trvanlivosť a stabilitu produktov.

 

AQUA/VODA

V našich prípravkoch používame vodu vyčistenú pomocou reverznej osmózy (spôsob kedy sa voda vôbec chemicky neupravuje, ale je pretláčaná cez membránu, ktorá spoľahlivo zachytáva nečistoty, baktérie a pod.)

 

SALVIA OFFICINALIS OIL – ESENCIÁLNY OLEJ ZO ŠALVIE

Olej získavaný z listov rastliny je známy svojimi antibakteriálnymi a antivirálnymi vlastnosťami. Významne obmedzuje rast choroboplodných zárodkov. Obmedzuje potenie tým, že zabraňuje mikrobiálnemu rozkladu potu, a tým aj vzniku zápachu, odstraňovanie nepríjemného zápachu a veľmi dobre dezodoruje pokožku.

 

LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL/ ESENCIÁLNY LEVANDUĽOVÝ OLEJ

Názov pochádza z latinského lavare – tzn. umývať sa, pretože ju Rimania používali ako prísadu do kúpeľa. Silica sa získava parovodnou destiláciou kvetov. V kozmetike je vhodná pre každý typ pleti. Má výrazný vplyv na tvorbu nových kožných buniek, normalizuje produkciu kožného mazu, je antiseptická a bráni tvorbe jaziev.

 

ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT/EXTRAKT Z ROZMARÍNU

Získava sa z listov rozmarínu. Príjemne vonia, prekrvuje, zahrieva, stimuluje nervovú sústavu, v masážnych prípravkoch pomáha odstrániť svalovú únavu.

SALVIA OFFICINALIS LEAF EXTRACT/EXTRAKT ZO ŠALVIE

Jedná sa o ľahšiu verziu ako esenciálny olej zo šalvie, má však podobné účinky.

MENTHA PIPERITA LEAF EXTRACT/EXTRAKT Z MATY PIEPORNEJ

Extrakt tonizuje, upokojuje a zároveň chladí a prekrvuje citlivú pokožku podpazušia, príjemne sviežo vonia.

 

CURCUMA ZEDOARIA ROOT EXTRACT/ EXTRAKT  Z KURKUMY

Extrakt vyniká svojimi protizápalovými, antivírusovými, antioxidačnými a upokojujúcimi účinkami.

 

CITRUS, AURANTIUM BERGAMONIA FRUIT OIL/BERGAMOTOVÝ OLEJ

Esenciálny olej získaný z bergamotových plodov, v našom prípade tzv.FCF (bez furocoumarinu / bergaptenu). Nádherne vonia.

 

CITRUS AURANTIFOLIA FRUIT OIL

Esenciálny olej získaný z limetky. Používame v zmesi s bergamotovou silicou, ktorej vôňu zjemňuje.

 

CITRUS LIMON FRUIT EXTRACT/EXTRAKT Z CITRÓNA

Má vynikajúce exfoliačné a adstringentné účinky, napomáha tlmiť prejavy akné.

 

PIMPINELLA ANISUM FRUIT EXTRACT/EXTRAKT Z ANÍZU

Účinne potláča rast patogénnych baktérií a plesní.

 

ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRAC/EXTRAKT Z ALOE VERA

Upokojuje a napomáha rýchlej regenerácii podráždenej pokožky.

 

ILEX PARAGUARIENSIS LEAF EXTRACT/EXTRAKT Z CEZMÍNY PARAGUAJSKEJ

Extrakt z listov juhoamerického stromu, z ktorého sa po stáročia pripravujú stimulačné čaje s vysokým obsahom antioxidantov. Veľmi dobre tonizuje pokožku a znižuje jej podráždenie.

 

CHARCOAL POWDER/AKTÍVNE DREVENÉ UHLIE

Ide o vysoko čisté aktívne drevené uhlie vyrábané špeciálnou metódou z bambusu a kokosových škrupín bez použitia chemikálii. Má vynikajúcu schopnosť absorbovať toxíny z kože a tela, čistiť upchaté póry a tiež veľmi účinne pohlcuje pachy.

GLYCERÍN

Rastlinný produkt, ktorý sa bežne vyskytuje vo všetkých olejoch a tukoch. V kozmetike napomáha ostatným látkam ich rýchlej absorpcii.

ANISIC ACID P

Prírodná zlúčenina (karoxylová kyselina), ktorá sa nachádza v semenách anízu. Pre jej unikátne vlastnosti – zabraňuje rastu plesní a množeniu baktérií, je v poslednej dobe využívaná ako prírodná forma konzervačnej látky.

ALCOHOL DENAT

Vyrábaný fermetáciou rastlinných cukrov (obilnín, cukrovej trstiny, kukurice a pod.) Po dlhé roky patrí etanol k výborným prostriedkom na dezinfekciu. V dezodorantoch je používaný práve pre túto vlastnosť a tiež výrazne spríjemňuje komfort pri používaní – dezodorant po aplikácii nesteká, rýchlo sa odparí a nezanecháva pokožku mokrú.

 

PHENETHYL ALCOHOL

Je prirodzenou súčasťou niektorých esenciálnych olejov, má charakteristickú slabú vôňu ruží, používa sa ako prírodný konzervant do certifikovanej prírodnej kozmetiky.

 

GLYCERYL CAPRYLATE

Prírodný konzervant so silnou aktivitou proti baktériám a kvasinkám.

Je veľmi dobre znášaný pokožkou, nedráždi, nespôsobuje alergie a je všeobecne považovaný za úplne bezpečný pre kozmetické použitie.